
Väitetään, että tämä on sama salaatti, jota Jennifer Aniston söi joka päivä Friends-sarjan kuvauksissa. Sillä ei ole väliä, söikö hän sitä oikeasti vai ei, sillä tämä salaatti on herkullista! Olemme tehneet siitä oman muunnelmamme lisäämällä siihen muutamia lisäkasviksia ja lisäämällä proteiinia, jotta tästä tulisi loistava bariatrinen ateriavaihtoehto.
Mistä ei voisi pitää? Kvinoa? Hyvää. Kikherneet? Hyvä. Liha? Hyvä.
| Annoksia: 4-6 | Valmistusaika: 25 minuuttia | Kypsennysaika: 15 minuuttia |
Ainekset
- 1 kuppi kvinoa
- 2 kuppia vettä
- 2 kuppia grillattua kananrintaa kuutioina
- 1 (450 ml) tölkki kikherneitä, valutettu ja huuhdeltu.
- ⅓ kuppia punasipulia, kuutioituna.
- 1 englantilainen kurkku, kuutioitu
- 2 kuppia hienonnettua pinaattia
- ½ kupillista murennettua fetajuustoa
- ¼ kupillista hienonnettuja saksanpähkinöitä
- ½ kuppi hienonnettua tuoretta persiljaa
- ¼ kupillista hienonnettua tuoretta minttua
Kastike:
- ¼ kupillista sitruunamehua
- ¼ kupillista oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Ohjeet
- Keitä kvinoa: Huuhtele ja valuta kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi pieneen kattilaan ja kiehauta vesi. Vähennä kiehuvaksi, peitä ja keitä 15 minuuttia. Pöyhi haarukalla ja anna jäähtyä 5-10 minuuttia.
- Lisää loput salaatin ainekset suureen kulhoon ja sekoita.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Tarjoa heti tai annostele astioihin nopeaa ja helppoa lounasateriaa varten!