Luottavat yli 240 000 ihmistä

Tieteellisesti todistettu

Jopa 15% alennuksia määristä

Ostoskorisi

Irlantilainen naudanlihapata

Annokset: 1: 15 Valmistusaika: 20-25 minuuttia Kypsennysaika: 2 tuntia
Bariatric Friendly Irlantilainen naudanlihapata

Tämä on monipuolinen muunnelma irlantilaisesta klassikosta - täydellinen Pyhän Patrickin päivään! Olemme muokanneet klassista versiota naudanlihamuhennoksesta ja tehneet siitä hieman bariatrinen ystävällisemmän vähentämällä perunoiden määrää, lisäämällä proteiinia ja lisäämällä muutama vihannes. Tämä resepti voidaan valmistaa myös pikaruukussa tai kattilassa, riippuen siitä, paljonko aikaa sinulla on!

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 900 g naudanlihaa - leikattu 1-senttisiksi kuutioiksi, näkyvä rasva poistettu.
  • 2 rkl jauhoja
  • 3 rkl tomaattimurskaa
  • 3 kuppia vähäsuolaista naudanlihalientä
  • 1 kuppi Guinness Stout -olutta - valinnainen
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 suuri keltainen sipuli, kuutioituna
  • 2 isoa varsiselleriä, kuutioituna suuriksi kuutioiksi
  • 3 isoa porkkanaa, kuutioituna
  • 2 kpl yukonkulta- tai punakuoriperunoita, kuutioituna suuriksi kuutioiksi
  • ½ kupillista pakasteherneitä
  • 225 ml baby bella -sieniä, viipaloituina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan


Ohjeet

  1. Laita uuni tai iso kattila keskilämmölle ja anna esilämmetä noin 5 minuuttia. Valmista kaikki vihannekset.
  2. Leikkaa liha suuriksi paloiksi ja poista näkyvä rasva. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leikkuulaudalle. Ripottele päälle jauhoja ja pyörittele.
  3. Lisää kattilaan 1 rkl öljyä ja lisää sitten noin 10 lihapalaa. Älä täytä pannua liikaa, sillä muuten liha ei ruskistu. Käännä 2 minuutin välein, kunnes liha on täysin ruskistunut. Tarvitset todennäköisesti 2-3 erää. Poista pannulta ja aseta sivuun.
  4. Lisää tomaattipyree pannulle ja keitä 1-2 minuuttia, jotta maku kehittyy. Lisää Guinness-olutta pannun kuullottamiseksi ja kaavi pohjaa, jotta kaikki palat saadaan pois. Lisää lihaliemi, Worcestershire-kastike, timjami ja laakerinlehdet ja palauta liha pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 2 tuntia.
  5. Lisää kaikki vihannekset ja loput ainekset kattilaan ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä vielä tunnin ajan tai kunnes liha on hyvin pehmeää ja vihannekset ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.


Huomautus: Olut on valinnainen, jos jätät sen pois, korvaa se 1 kupillisella naudanlihaliemellä.

Muut ruoanlaittotavat:

Pannulla: Käytä seuraavia menetelmiä: Pannulla: Pannulla: Pannulla: Kypsennä matalalla 6-8 tuntia.

Pikapannussa: Kypsennä korkealla 60 minuuttia ja anna paineen purkautua luonnollisesti 15 minuuttia.







Edellinen viesti
Seuraava viesti

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista