
Hemmottele itseäsi maukkaalla, bariatristen potilaiden tarpeisiin sopivalla grillatulla pihvisalaatilla, jossa yhdistyvät murea, marinoitu pihvi, rapeat kasvikset, kurkku, kirsikkatomaatit, sinihomejuustomurska ja paahdetut pekaanipähkinät, jotka kaikki sekoitetaan suosikkisi balsamivinaigretteen. Pihvin grillaaminen maksimoi sen maun ja poistaa tarpeen käynnistää uuni kuumina kesäiltoina. Tämä virkistävä ja täyttävä salaatti on täydellinen valinta terveelliseksi ja helpoksi arki-illan ateriaksi, mutta samalla se on myös näyttävän viihdyttävän vaihtoehdon arvoinen, sillä se on liian upea, jotta sitä ei voisi jakaa!
| Annokset: 1: 4 | Valmistusaika: 30 | Kypsennysaika: 20 |
Ainekset
Pihviä varten:
- 1 450 g vähärasvainen kylkipihvi, josta on poistettu näkyvä rasva.
- 1 vihreä sipuli, hienonnettu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu
- ¼ kupillista korianteria, hienonnettu.
- 2 rkl öljyä
- 1 tl Montrealin pihvimaustetta (tai haluamaasi pihvimaustetta).
Salaattia varten:
- 1 pussi kevätvihanneksia
- ½ englantilainen kurkku, viipaloitu.
- 1 kuppi kirsikkatomaatteja, puolitettu
- ¼ kupillista sinihomejuustomuruja
- ¼ kupillista paahdettuja pekaanipähkinöitä
- Balsamicovinegretteä valintasi mukaan.
Ohjeet
- Laita kylkipihvi vetoketjulliseen pussiin. Lisää pussiin hienonnettu vihersipuli, valkosipuli, korianteri, pihvimauste ja öljy. Sulje vetoketju ja peitä liha marinadilla. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia tai jopa yön yli.
- Grillaa lihaa keskikovalla lämmöllä 5-7 minuuttia per puoli riippuen halutusta kypsyydestä. Poista grillistä ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.
- Valmista salaatti järjestämällä salaatti, kurkut, sinihomejuusto ja pekaanipähkinät suureen kulhoon. Sekoita kastike juuri ennen tarjoilua.
- Leikkaa pihvi 0,5 cm:n viipaleiksi ja asettele salaatin päälle.