
Tässä on uusi arki-illan illallinen - makeat ja savuiset lohipurilaiset. Hieman makeaa, hieman savua ja maustetta, näissä hampurilaisissa yhdistyvät mehevä lohi, joka on maustettu valkosipulilla, chipotlella ja korianterilla kermaisen, hieman mausteisen adobokastikkeen kera. Tarjoile täysjyväviljasämpylän tai salaattikääryleen päällä viipaloitujen tomaattien ja sipulien kera. Nämä herkulliset lohipurilaiset ovat helppoja valmistaa, täynnä makua ja valmiita alle tunnissa, joten ne ovat helppo arki-illan ateria.
| Valmistaa: 1: 4-6 hampurilaista | Valmistusaika: 25 minuuttia | Kypsennysaika: 10 minuuttia |
Ainekset
- 450 g nahatonta lohifileetä
- 1 valkosipulinkynsi, karkeasti hienonnettu
- ½ pieni sipuli, karkeasti hienonnettu
- 2 suurta kananmunaa
- ½ kupillista täysjyväleipävehnän korppujauhoja
- 2 rkl korianteria, hienonnettu.
- 1 chipotle-pippuri adobossa, hienonnettu.
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl juustokumina
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Makea ja savuinen Adobo-kastike
- 1 chipotle-pippuri adobossa
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 1 rkl korianteria, hienonnettu.
- 2 rkl kevyttä majoneesia
- ¼ kupillista kreikkalaista jogurttia
Tarjoiluohjeet: Täysjyvävehnäsämpylät tai salaattikääreet, tomaattiviipaleet, sipuliviipaleet.
Ohjeet
- Kuumenna uuni (200 C).
- Lisää sipuli ja valkosipuli tehosekoittimeen. Hienonna hienonnettuun muotoon. Leikkaa lohi suuriksi paloiksi ja laita ne ruokakoneeseen. Pulssita, kunnes lohi on jauhautunut ja tarttuu yhteen, mutta ei ole sileää tahnaa. Jos pulssitat liikaa, hampurilaisista tulee sitkeitä.
- Siirrä lohiseos kulhoon. Lisää munat, korppujauhot, korianteri ja mausteet. Sekoita joukkoon. Muotoile hampurilaispihveiksi ja aseta sivuun.
- Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Suihkuta tarttumattomalla keittosuihkeella.
- Asettele patit leivinpaperille.
- Paista 10 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kiinteitä.
- Tee kastike pilkkomalla chipotle-pippuri hienoksi ja yhdistä kaikki ainekset pienessä kulhossa.
- Kokoa hampurilaiset täysjyvävehnäsämpylöiden päälle salaatin, tomaatin ja sipulin kanssa, jos haluat. Levitä sämpylöiden päälle 1 rkl savuista adobokastiketta.