
Kokeile tänä vuonna äitienpäivänä hieman erilaista variaatiota klassisesta quiche-reseptistä. Tässä versiossa on lisää vihanneksia, ja siinä on vähemmän tyydyttyneitä rasvoja ja hiilihydraatteja, mutta mausta ei tingitä! Lupaamme, ettet tule kaipaamaan kuorta!
| Annokset: 1: 8 | Valmistusaika: 20 minuuttia | Kypsennysaika: 45 minuuttia |
Ainesosat
- 10 suurta munaa
- ¼ kupillista vähärasvaista maitoa
- ½ kuppi vähärasvaista raejuustoa
- ½ kuppi kanadalaista pekonia, kuutioina
- ½ kuppi sipulia, kuutioina
- 1 kuppi parsakaalin kukintoja, pieniksi pilkottuina
- 3 kuppia pinaattia, hienonnettu
- 1 pieni kesäkurpitsa, viipaloituna
- ½ kupillista kirsikkatomaatteja, puolitettu.
- 1 rkl basilikaa, hienonnettu
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
Ohjeet
- Kuumenna uuni 190 °C:een. Suihkuta 22 cm:n syvä piirakkavuoka* tarttumattomalla ruoka-ainesuihkeella ja aseta syrjään.
- Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle 1 rkl öljyä. Lisää sipulit ja kanadalainen pekoni. Kypsennä, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja pekoni ruskistunut.
- Lisää pinaatti ja parsakaali, kypsennä vielä 3-4 minuuttia. Kun ne ovat hieman pehmenneet, lisää ne piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Lisää viipaloidut kesäkurpitsat pannulle ja kypsennä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele kerroksittain piirakkavuokaan.
- Asettele tomaatit pannulle muiden vihannesten joukkoon. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa.
- Sekoita suuressa kulhossa munat, maito, tuorejuusto, suola ja pippuri. Vatkaa, kunnes se on täysin sekaisin.
- Kaada munaseos vihannesten päälle. Laita esilämmitettyyn uuniin. Paista 45 minuuttia tai kunnes se on paisunut ja kullanruskea reunoiltaan.
- Ota uunista ja anna jähmettyä 10 minuuttia. Leikkaa quiche 8 tasaiseen palaan ja tarjoile.
*Voidaan korvata 20 x 20 cm:n lasisella leivonta-astialla.