
Pannuruoat ovat loistava lisä mihin tahansa arkirutiiniin. Ne ovat nopeita, tehokkaita ja siivoaminen on helppoa. Reseptissämme yhdistyvät kaikki klassisen paistinpannun suosikkiosat, mutta helppoon kotitekoiseen kastikkeeseen! Voit kokeilla tätä myös kanan, sianlihan tai kasvipohjaisen vaihtoehdon, kuten tofun, kanssa.
Tarjoilee: 1: 4
Valmistusaika 10 minuuttia
Kypsennysaika 25 minuuttia
Ainesosat: Kypsennä kypsennetty ruoka:
-
475 ml kuutioiksi leikattua tuoretta lohta.
-
2 kuppia pilkottuja parsakaalin kukkasia.
-
1 paprika, punainen tai keltainen, viipaloitu.
-
1 kuppia porkkanoita
-
1keltasipuli, viipaloitu
-
1 kuppi lumiherneitä, päät poistettu
-
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Kastike
-
¼ kupillista vähäsuolaista soijakastiketta
-
3 rkl vettä
-
3 rkl sokeritonta vaahterasiirappia
-
2 valkosipulinkynttä, hienonnettu.
-
½ tl jauhettua inkivääriä
-
2 tl maissitärkkelystä
Ohjeet
- Kuumenna uuni 215 asteeseen. Vuoraa leivinpelti foliolla ja suihkuta sitä tarttumattomalla ruoka-ainesuihkeella.
- Valmista ja pilko kaikki kasvikset, leikkaa lohi 2,5 cm:n kuutioiksi ja laita sivuun. Aseta kaikki vihannekset tasaiseksi kerrokseksi pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota uunista ja lisää lohipalat pellille paistumaan.
- Laita takaisin uuniin ja paista 10 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.
- Kun vihannekset paistuvat, sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kattilassa. Keitä 2-4 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Ota pelti uunista ja valuta kastike lohen ja vihannesten päälle.
- Tarjoile ruskean riisin, kvinoan tai kukkakaaliriisin päällä.