
Bariatrinen kevätkäärylekulho sisältää kaikki tuoreen kevätkääryleen parhaat puolet ilman, että niiden kokoaminen kääryleiksi on hankalaa. Yhtä herkullinen kuin alkuperäinenkin, tämä perinteisen kevätkääryleen muunnelma on täynnä tuoreita porkkanoita, kaalia, paprikaa, kurkkua ja sipuleita. Sitten se kruunataan erittäin maukkaalla, mehevällä korianteri-maapähkinäkastikkeella. Etkö pidä korianterista? Ei hätää, jätä se pois, niin saat yhtä herkullisen maapähkinäkastikkeen!
Nämä raikkaat, terveelliset kevätkäärylekulhot ovat nopeita ja helppoja, joten ne ovat ihanteellinen kevät- tai kesäateria kiireiseen arki-iltaan tai lounasaterian valmisteluun.
| Annokset: 1: 4 | Valmistusaika: 30 minuuttia | Kypsennysaika: 10 minuuttia |
Ainekset
- 225 ml vermicelli-riisinuudeleita
- 475 ml keitettyä kanaa, katkarapuja tai tofua
- 1 kuppi silputtua kaalia
- ½ kupillista silputtua porkkanaa
- 1 punainen paprika, ohueksi viipaloituna
- 1 englantilainen kurkku, viipaloitu
- 2 ohueksi viipaloitua kevätsipulia
- ½ kupillista paahdettuja maapähkinöitä, karkeasti pilkottuna.
- Valinnainen: 1 kuppi sulatettua edamamea, viipaloitua mangoa tai avokadoa.
Kastike
- ½ kupillista maapähkinävoijauhetta
- ¼ kupillista vettä
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 1 rkl riisietikkaa
- ½ - 1 rkl chili-valkosipulikastiketta (sambal), käytä vähemmän, jos olet herkkä mausteille.
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu tai raastettu inkiväärijauho
- 2 rkl korianteria, hienonnettu.
Ohjeet
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan, laita sivuun jäähtymään. Valmista kaikki vihannekset.
- Tee kastike lisäämällä kaikki ainekset pieneen kulhoon ja vatkaamalla. Jos kastike on liian paksua, lisää enintään 2 rkl vettä.
- Kokoa kulho lisäämällä riisinuudelit ja proteiini kulhon pohjalle. Lisää päälle vihanneksia halutessasi. Lisää päälle maapähkinöitä, hienonnettua korianteria ja sipuleita.
- Lorauta 2 rkl kastiketta kulhon päälle ja tarjoile.
**Jos valmistelet aterioita, kokoa kulho ilmatiiviiseen astiaan erillään kastikkeesta. Lisää kastike päälle ennen syömistä.