
Viikkoiltojen illalliset ovat usein hektisiä, ja yhden padan ateriat voivat olla todellinen elämänsäästäjä! Tässä yhden padan kanareseptissä yhdistyvät vähärasvainen proteiini, kuten kana, täysjyvävilja, kuten kvinoa tai ruskea riisi, ja paljon ravinteikkaita kasviksia, joten saat ravitsevan ja täyttävän aterian hetkessä!
| Annokset: 1: 6 | Valmistusaika: 15 | Kypsennysaika: 25 |
Ainekset
- 1 200 g luutonta, nahatonta kananrintaa, kuutioina.
- 1 kuppi kvinoa, huuhdeltu ja valutettu.
- 1 keskikokoinen sipuli, kuutioitu
- 1 iso porkkana, hienonnettu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettu
- 2 kuppia vähäsuolaista kanalientä
- 1 tl paprikaa
- 2 tl italialaista maustetta
- 1 sitruuna, mehu ja kuori
- 2 kuppia pakastettua, raastettua kukkakaalia
- 1 kuppi pakasteherneitä
- 2 kuppia pinaattia, hienonnettu
- ½ kupillista tavallista kreikkalaista jogurttia
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Ohjeet
- Kuumenna uuni tai suuri kattila keskilämmöllä. Lisää pannuun 2 rkl oliiviöljyä ja anna kuumentua. Lisää kana yhteen kerrokseen ja anna ruskistua kaikilta puolilta. Poista pannulta ja siirrä syrjään.
- Lisää sipuli ja porkkana kattilaan. Kypsennä 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää valkosipuli ja kypsennä vielä minuutti.
- Lisää kvinoa pannulle ja sekoita, jotta öljy peittyy. Kaada kanaliemi joukkoon ja palauta kana pannulle. Lisää kaikki mausteet, sitruunamehu ja sitruunankuori. Peitä ja keitä 15 minuuttia tai kunnes quinoa on pehmeää.
- Lisää pannulle pakastekukkariisi, pakasteherneitä, pakasteparsakaali ja pinaatti. Sekoita, peitä ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Sekoita 5 minuutin kuluttua kreikkalaisen jogurtin joukkoon ja sekoita sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan!